Белите нощи в Санкт Петербург и речен круиз до Москва по Волго-Балтийският воден път

 
11 дни, 10 нощувки

Тръгване от: София

Цена от: 2050.02 EUR

Дати на отпътуване: 19.06.2020

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в Белите нощи в Санкт Петербург и речен круиз до Москва
БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И РЕЧЕН КРУИЗ ДО МОСКВА EXCURSION TOURS SAINT PETERSBURG, Русия
цена от:2050.02 EUR

Описание на програмата

ПРИЛАГАТ СЕ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2020!


Санкт Петербург и незабравимо пътешествие с речен кораб по дългия повече от 1300 км воден път до Москва!

Великолепна имперска архитектура, стил и изящество - Северната Венеция ви очаква!

С тази програма ще можете едновременно да разгледате забележителностите на Санкт Петербург - Петропавловската крепост, Кронщад и Ермитажа, и да пътешествате по мрежата от речни системи и езера, част от Волго-Балтийския воден път (вкл.най-голeмите езера в Европа - Ладожкото и Онежкото), между Санкт Петербург и Москва. Пътуването се осъществява с луксозния речен лайнер “Константин Симонов”. Ще опознаете старинните руски градове, манастири, крепости и острови по маршрута, ще опитате местни специалитети, ще се насладите на пълния пансион на борда и многобройните екстри включени в цената, които предлага луксозния кораб! Предвидена е капитанска вечеря, с много кулинарни изненади преди акостирането в Москва! Слизанията от кораба, екскурзиите по време на круиза и входните такси и билети са включени в цената! Програмата е много добре балансирана и е подходяща завсяка възраст. Предвиден е и опитен екскурзовод - преводач от България, който ще е на разположение на групата по време на цялото пътуване.

 

Маршрут на круиза:

Санкт Петербург - остров Валаам - Свирьстрой - Мандроги - Кижи - Горицы - Мышкин - Углич - Москва. Обща дължина на маршрута - 1330 км.

 

Ден 1: 19 юни 2020, Москва - Санкт-Петербург

Приключението започва със среща с на летище София – Терминал 2 в 12:30 ч с екскурзовода на български език, който ще пътува с групата през цялото време. Следва полет за Москва в 15:10 (FB 363) на България Ер. Пристигане на летище Шереметево в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до ЖП гарата. Отпътуване със скоростния влак САПСАН за Санкт – Петербург. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

Ден 2: 20 юни 2020, Санкт-Петербург

Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Информационна среща с екскурзовода.

Посещение и обиколка из основната екскпозиция на Ермитажа (възможно е да се използва градски транспорт) – Зимният дворец (построен 1762 г, проектиран от Расстрели). Първоначално лятна резиденция и място за личната колекция на Екатерина II, а в днешно време, Ермитажът е един от най-големите музеи в света, разполагащ с колекции с живопис, скулптури, нумизматика, археологически находки, старинно оръжие и образци на ювелирното изкуство. В галерията са изложени картини на Айвазовски, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Тициан, Веронезе и Веласкес. Като богатство на експозициите, Ермитажа е сравним само с нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Следва свободно време в Ермитажа. Желаещите, могат да удължат свободното си време в музея и да се върнат в хотела самостоятелно.

По желание можете да ползвате свободно време или да вземете участие в нощна разходка с корабче по каналите и реките на Санкт-Петербург (допълнителна екскурзия, която не е включена в цената). Тази разходка предлага поглед към забележителностите на Санкт Петербург – Северната Венеция, от един различен ъгъл – речна обиколка по река Фонтанка и река Нева. Полюбувайте се на вдигащите се мостове и бляскавите светлини на класическия, бароков, еклектичен или модернистичен архитектурен стил на старата имперска столица. Разходката започва в 00:30 ч и приключва в 02:30 ч. Прибиране в хотела около 03:00 ч. Нощувка.

 

Ден 3: 21 юни 2020, Санкт-Петербург

Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Около 10:00 ч ще отпътувате за извънградска автобусна екскурзия до Петерхоф - главна морска резиденция на династията Романови, известна e с великолепните си фонтани. Петерхоф - в продължение на 200 години е лятна резиденция на руските императори. Построен като грандиозен триумфален паметник, в чест на победата във Великата северна война, след която Русия получава много необходимия и желан изход към Балтийско море.

Между 13:30 ч и 14:30 ч ще разполагате със свободно време за обяд. Следва екскурзия до Царско село в 15:00 ч с посещение на Екатерининския дворец и Кехлибарената стая. Разходка в парка на двореца и свободно време. Връщане в хотела. Свободно време за разходка с екскурзовода в центъра на града или самостоятелно. Нощувка.

 

Ден 4:22 юни 2020, Санкт-Петербург - отплаване

Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Освобождаване на стаите. Трансфер до морската гара към 08:00 ч и настаняване на борда на круизния кораб "Константин Симонов". Следва обзорна екскурзия на Санкт Петербург с автобус. Обяд. Вечеря на борда на кораба и отплаване към 20:00 ч.

 

Ден 5:23 юни 2020, Остров Валаам - круиз

Около 08:00 ч акостиране на остров Валаам в Ладожкото езеро. Закуска. Според легендата, по време на разпространението на християнството, апостол Андрей Первозванный се премества на север, проповядвайки Евангелието. След преминаване на Днепър и Волхов, ученикът на Христос навлиза в "бурното и въртящо водата езеро Небо" и поставя каменен кръст на планината. Около 900 години по-късно двама монаси - Сергий и Херман, идват от юг (вероятно от Гърция) и основават на един от островите монашеско братство. Писмените източници, свидетелстващи за живота и делата на светиите, се считат за изгубени. Първите писмени сведения за Валаамския манастир датират през 14 век. В "Легендата за Валаамския манастир" се посочва годината на основаване - 1407 г.

Ще имате възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

 • Eкскурзия до Валаамският Спасо-Преображенски мъжки манастир. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скиты Валаама. Посещение на отшелничествата Воскресенского, Гефсиманского и Коневского.

Вариант 2:

 • Eкскурзия до Валаамският Спасо-Преображенски мъжки манастир. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скалистый берег, запознаваме с уникалната природа на архипелага и Ладожкото езеро.

Вариант 3:

 • Екскурзия Связь времен. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скиты Валаама. Посещение на отшелничествата Воскресенского, Гефсиманского и Коневского.

Вариант 4:

 • Екскурзия Связь времен. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скалистый берег, запознаваме с уникалната природа на архипелага и Ладожкото езеро.

Обяд. Отплаване около 18:00 ч. Вечеря и музикално-артистична програма. Отплаване в 20:00 ч

 

Ден 6:24 юни 2020 - круиз

Закуска. Акостиране в Свирьстрой около 09:00 ч и възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

Автобусна екскурзия в Свято-Троицкий Александра Свирского монастырь

Вариант 2:

Автобусна екскурзия в Введено-Оятский женский монастырь.

Обяд. Отплаване в 15:00 ч. По-късно следва вечеря и музикално-артистична програма.

 

Ден 7:25 юни 2020 – Кижи - круиз

Акостиране около 08:00 ч и закуска. Кижи (Ки±жский пого±ст) е исторически архитектурен комплекс, разположен на остров Кижи в Онежкото езеро. Състои се от 2 черкви и 1 самостоятелна камбанария, построени през XVIII—XIX век, обиколени с типична за времето си ограда - обектът е обявен от Юнеско за част от световното културно наследство. Според една от легендите Черквата Преображение Господне е била построена само с брадва (без нито един пирон) от дърводелеца Нестор. Веднага след като завършил делото си, дърводелецът хвърлил брадвата в езерото, за да не може никой да повтори сътворената от него, уникална величествена сграда. Едно от най-забележителните събития в района е Кижкото въстание от 1769—1771 година.

Ще имате възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

Пешеходна екскурзия по острова,с посещение на музея на Древните дърводелски умения;

Вариант 2:

Пешеходна екскурзия по острова, с посещениe на етно селата - Ямка и Васильево.

Отплаване около 12:00 ч и обяд. Свободно времена борда. Вечеря и музикално-артистична програма.

 

Ден 8:26 юни 2020 – Горицы - круиз

Закуска. Акостиране в Горицы към 14:00 ч. Обяд. Следва автобусна екскурзия в Кирилло-Белозерский историко-архитектурный и художественный музей-заповедник. Отплаване в 17:00 ч и свободно време. Вечеря и музикално-артистична програма.

 

Ден 9:27 юни 2020 -Углич - круиз

Закуска. Плаване към Углич. Разположен на източния бряг на река Волга, Углич е град от т.нареченият Златен пръстен на Русия - туристически маршрут, който минава през древните градове на Североизточения регион на Русия, места с уникални паметници на историята и културата на древна Русия, центрове на народните занаяти. Акостиране в Углич в 16:00 ч и възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

Пешеходна екскурзия в местния Кремль, Царевича Дмитрия, Спасо-Преображенский собор, Богоявленский монастырь;

Вариант 2:

Пешеходна екскурзия с посещение на музея ГЭС (препоръчано и за деца)

Свободно време и вечеря с много кулинарни специалитети! Отплаване към 20:00 ч

 

Ден 10: 28 юни 2020, круиз - Москва

Закуска, обяд и вечеря на борда. Акостиране на Северната речна гара в Москва в 20:00 ч и напускане на кораба. Следва панорамна обиколка в Москва. Транспорт с автобус до хотела и настаняване. Нощувка.

 

Ден 11: 29 юни 2018 – Москва – София

Закуска на блок маса в хотела. Освобождаване на стаите и среща в лоби бара за трансфер към летище Шереметево около 16:00. Отпътуване с полет FB 364 на България Ер в 20:05 ч. Очаквано пристигане на летище София, Терминал 2 в 22:05ч.

 

*Всички описани в програмата екскурзии и варианти на екскурзии са безплатни, освен ако не е упоменато друго!

*В дните с повече от един вариант за безплатна екскурзия, може да се избере само 1.

 
ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2020:
от 1960 евро на човек в двойна стая
от 2570 евро за единична стая

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София- Москва - София с България Ер;
 • Летищни такси;
 • Екскурзоводско обслужванена български език през цялото време на пътуването;
 • Билети за скоростният влак САПСАН/ Москва – Санкт Петербург;
 • Виза;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Парк Инн Прибалтийская 4* в Санкт Петербург;
 • 6 нощувки със закуски, обяди и вечери на борда на "Константин Симонов", настаняване в двуместна каюта на най-горна палуба;
 • 6 екскурзии по целия маршрут на круиза;
 • 1 напитка по избор, по време на вечерите на борда;
 • 1 нощувка със закуска в комплекс Измайлово 4* в Москва;
 • Полудневна екскурзия до Петропавловската крепост;
 • Полудневна екскурзия до Петерхоф и Царско село;
 • Екскурзия - разглеждане на Ермитажа;
 • Пешеходна обиколка в центъра на Санкт-Петербург;
 • Панорамна обиколка на Москва;
 • Транспорт до морската гара в Санкт-Петербург;
 • Транспорт жп.гара - хотел в Санкт Петербург;
 • Транспорт от морската гара до хотела в Москва;
 • Транспорт от хотела до летището в Москва;
 • Транспорт от летището до жп гарата в Москва;
 • Фитотерапия с чай на борда на кораба;
 • Кислородни коктейли на борда на кораба;
 • Терапевтична гимнастика на борда на кораба;
 • Детски клуб на борда на кораба;
 • Артистична програма на борда на кораба;
 • Всички входни такси и билети на екскурзиите, включени в цената, освен ако изрично не е упоменато друго;
 • Застраховка с покритие 30 000 Евро.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии извън програмата в Санкт Петербург и по времетраенето на круиза, непосочени в „Цената включва“;
 • Билети за градски транспорт;
 • Сауна на борда на кораба;
 • Лечебни масажи и допълнителни медицински услуги на борда;
 • Блюда и напитки, сервирани в баровете на кораба;
 • Нощна разходка с корабче по каналите и реките на Санкт-Петербург- очаквайте цена скоро!

 

 

РАЗПИСАНИЕ НА ПОЛЕТИТЕ
19.06 София – Москва / FB363/ 15:10 -18:05
29.06 Москва – София/ FB364/  20:05 – 22:00

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
•    Авансово плащане от 30% при записване;
•    Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване /по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок/.


АНУЛАЦИОННИ СРОКОВЕ:
•    След резервиране, сключване на договора и заплащане на депозита (30%) до 45 дни преди отпътуване - 30% неустойка от общата цена на пътуването;
•    от 44 до 32 дни преди датата на отпътуване - 50% неустойка от общата цена на пътуването;
•    от 31 до 0 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата цена на пътуването.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•    Трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие от международен паспорт;
•    Валиден международен паспорт с валидност, най-малко 6 месеца от датата на връщане от екскурзията;
•    За деца под 18 години пътуващи без единия или двамата родители - нотариално заверена декларация;
•    Входна виза за Руската федерация.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:
•    Необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително;
•    Не се издават визи на граничните пунктове;
•    Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
•    Международен паспорт;
•    Ксерокопие на паспорта;
•    Попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
•    Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/. ЗАБЕЛЕЖКИ:
•    Ранни записвания до 31.01.2020 г.;
•    Пълно доплащане - до 20 май 2020;
•    Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
•    При форсмажорни обстоятелства или лошо време, круизната компания може да направи промени в разписанието и маршрута на круиза с цел  осигуряване на безопасността на пасажерите;
•    При избран повече от един маршрут за дневните екскурзии по време на круиза, българският екскурзовод придружава този маршрут, по който има най-голям брой записани туристи от групата;
•    Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на цялата програма – 16;
•    Още допълнителни екскурзии на място ще бъдат предложени и заплатени на място по желание;
•    Срок за потвърждение на пътуването - 30 дни преди началната дата;
•    Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 16;
•    Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване;
•    Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели;
•    Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение;
•    Необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване;
•    При силно натоварване на туристическите обекти в Санкт-Петербург, туроператорът си запазва правото да направи промени в графика на екскурзиитеи програмата;
•    Ориентировъчни цени за обяд/вечеря в Санкт Петербург – 20 лв/човек, без напитките;
•    Пътуването, като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.При настъпване за събитие, налагащо използването на услугата Асистанс към застраховка Помощ при пътуване, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уведомите асистиращата компания и да съгласувате разходите. Ако НЕ СЕ СВЪРЖЕТЕ с нея, ГУБИТЕ едно от основните предимства на застраховката – да бъдете насочени към най-удачното лечебно заведение, и да не заплащате нищо лично – разходите се уреждат директно от Застрахователя към лечебното заведение, със съдействието на асистиращата компания. Друг негатив при неуведомяване на Еврокрос е и фактът, че при липса на контакт между Вас с асистиращата компания, лимитът за разходи за лечение е само 200 евро!
Директният номер за връзка с Еврокрос е: +359 2 850 89 89

 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019